Før, under og etter en karrieredag, kan Poption bistå for å gjøre denne prosessen mest mulig knirkefri for både deg som ansatt i din bedrift, og for kandidatene dere skal møte og forhåpentligvis ansette. Poption samler all informasjon rundt karrieredagen på et sted, slik at du enkelt kan administrere hvilke karrieredager dere skal på, og hvem av dine kolleger som har ansvar for hver enkelt karrieredag. I tillegg kan du administrere hvem som har ansvar for hvilke kandidater i etterkant av arrangementet. I denne artikkelen kan du lese om "best practice" før, under og etter en karrieredag.

Før karrieredagen

1. Opprett interesseskjema til den karrieredagen du skal delta på. Les mer om hvordan du oppretter interesseskjema her

2. Tildel ansatte til denne karrieredagen. Dette kan du gjøre ved å bruke et satt Team, som du kan lese mer om her, eller du kan skrive inn de ulike ansatte individuelt som skal være inkludert i prosessen (med alt fra å stå på stand eller bistå i intervju-prosessen).

Klikk på karrieredagen du ønsker å tildele ansatte til.

Deretter klikk på “+” i høyre hjørne for å legge til ansatte.

Legg til og/eller fjern ansatte fra karrieredagen.

3. Lad opp laptop eller nettbrett som skal være med på stand! Du må alltid ha med minst én laptop eller et nettbrett for å kunne motta registreringer, men det er ingenting i veien for å ha med flere om du har mulighet. Du kan for eksempel ha to laptops fremme på standen din for å motta registreringer, og én laptop som ikke står synlig lengre bak for å kunne skrive inn notater eller markere/tagge kandidater du får et visst inntrykk du vil huske til senere. Man møter ofte mange folk på stand, og det er vanskelig å huske hvem som ga hvilke inntrykk - så det kan være lurt å notere underveis. Dette kan du også selvsagt gjøre på mobilen inne på din Poption-bruker underveis i karrieredagen.

Ønsker du mer tips om hva man bør gjøre på karrieredag og hvorfor? Les også denne bloggartikkelen som "do's and don'ts på Karrieredag" skrevet av Team Poption.

Under karrieredagen

1. Få opp interesseskjemaet på laptop/nettbrett.
Logg inn på www.poption.com med brukeren din.

Pass på at du logger inn på bedrift-siden til Poption. Dersom du er inne på kandidat-siden, klikk på “Switch to company” og logg inn derfra.

2. Gå inn på Arrangementer og klikk på linken ved siden av den aktuelle karrieredagen. Interesseskjemaet vil dukke opp i ny fane.

3. Begynn å ta imot registreringer! Etter at interesseskjemaet er oppe er det bare å begynne å la kandidater registrere seg. Gjerne sett i gang en konkurranse eller noe annet morsomt for å få flere registreringer! Husk også å skriv inn notater, markere eller tagge kandidater underveis som nevnt over. Les mer om dette her.

Har dere noen spørsmål eller behøver hjelp til noe i løpet av dagen - bruk gjerne den lille oransje chatte-boksen nederst i høyre hjørnet. Vi bistår med lite og stort så raskt som mulig.

Etter karrieredagen

1. Marker og filtrer kandidater i kandidatlisten. Dagen etter en karrieredag vil dere ha opparbeidet dere en kandidatdatabase, og da er det bare å sette i gang med å kommentere, markere kandidatene med ønskede tags, tagge andre ansatte for å få deres tanker om kandidater, og dermed filtrere ut de relevante kandidatene dere møtte på stand. Forhåpentligvis har de som har stått på stand rukket å gjort litt underveis på stand også, og vi anbefaler i tillegg å gå gjennom alle kandidaten samme dag eller dagen etter en karrieredag slik at det er ferskt i minnet. Arkiver gjerne også kandidater som ikke er aktuelle. Les mer om markering og filtrering av kandidater her.

2. Send epost til relevante kandidater. Send gjerne en oppfølgingsmail til alle kandidatene du møtte på stand. Vi anbefaler også å dele opp kandidatene i grupper ut i fra hvilken informasjon du ønsker å sende til de. Filtrer ved å bruke "kilde" og andre parametre du måtte ønske. Hvis du f.eks møtte noen som var veldig interessante til en sommerjobb, lag en tag som heter "intern2020", og send en mail som oppfordrer de til å søke på sommerjobb hos dere. Hvis dere møtte noen som bør søke på fast stilling neste runde, send de en egen mail og kanskje til og med vurder å ringe de? Det er kamp om de beste hodene, og hvis kandidater føler seg lagt merke til, så øker sjansen for at de søker betraktelig.

Vi anbefaler å skrive personlige eposter. Eposter sendt fra Poption vil alltid sendes individuelt til hver mottaker, og de vil kunne svare direkte til din jobb-epost innboks.

Uansett hvilke eposter du velger å sende ut, anbefaler vi alltid å bruke kandidatlisten din i Poption til å informere og linke til eventuelle stillinger og arrangementer dere har liggende ute. Dersom dere skal arrangere et privat arrangement kan dere invitere de kandidatene dere ønsker å bli bedre kjent med fra kandidatlisten og informere om arrangementet.

Les mer om hvordan du kan opprette en privat Arrangementsutlysning i Poption her. Les mer om hvordan Sende epost i Poption her

3. Sjekk ut statistikk om hvem dere møtte på karrieredagen! Poption sørger for at etter en karrieredag har dere oversiktlig statistikk om hvem dere møtte på karrieredagen.

Gå inn på Arrangementer og se samlet statistikk (studieområde, skole og uteksamineringsår) over de dere har møtt på alle arrangementer.

Klikk deretter inn på valgt karrieredag for å se statistikk for den enkelte karrieredagen.

4. Få innsikt i hvordan bedriften presterte i karrieredag-sesongen! Etter en hektisk karrieredag-sesong kan det være nyttig å se et sammendrag av hvordan bedriften presterte. I Innsikt-siden i Poption (foreløpig i beta-stadiet) får dere en oversikt over hvor dere møtte flest relevante kandidater, samt hvordan dere presterte i forhold til andre bedrifter i samme bransje.

Se gjennom anbefalingene om hvilke andre karrieredager dere kan dra på for å treffe relevante kandidater og begynn å planlegg neste års karrieredager!

Ønsker du mer tips om hva man bør gjøre på karrieredag og hvorfor? Les også denne bloggartikkelen som "do's and don'ts på Karrieredag" skrevet av Team Poption.